Foto ter illustratie.
Het slachtoffer houdt veertien botbreuken aan het ongeval over, loopt twee jaar later nog steeds met krukken en weet niet of hij ooit weer aan het werk kan.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Het slachtoffer houdt veertien botbreuken aan het ongeval over, loopt twee jaar later nog steeds met krukken en weet niet of hij ooit weer aan het werk kan. © Thinkstock

Dronken automobilist die in Kloosterhaar motorrijder veertien botbreuken bezorgt, komt weg met taakstraf

De beelden van het ongeval in Kloosterhaar in augustus 2019 waren heftig, maar een celstraf is niet aan de orde voor de man die een motorrijder van de weg reed. De 33-jarige automobilist, die zich na het ongeval niet over het slachtoffer bekommerde, kreeg vandaag een taakstraf van honderd uur en een rijontzegging voor een half jaar opgelegd.

 1. Gedeputeerde wil kanaalbewoners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niets beloven
  PREMIUM

  Gedeputeer­de wil kanaalbewo­ners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niets beloven

  Bewoners van beschadigde huizen langs Kanaal Almelo-De Haandrik keken reikhalzend uit naar 26 mei 2020, de dag waarop het rapport uitkwam, dat zou aantonen dat de schades zijn veroorzaakt door werk aan het kanaal. Maar de onderzoekers legden die link niet. Bijna een jaar later is de oorzaak nog niet bekend. Gedeputeerde Bert Boerman uit Kampen: „Ik zou het liefst zeggen, dat het allemaal goed komt. Maar dat kan ik niet.”
 2. Zo was een flatje in Hardenberg het distributiepunt voor wietkwekerijen in Oost-Nederland
  PREMIUM

  Zo was een flatje in Hardenberg het distribu­tie­punt voor wietkweke­rij­en in Oost-Nederland

  Een centraal distributiepunt voor de bevoorrading van meerdere wietkwekerijen in Oost-Nederland stond volgens het Openbaar Ministerie in 2017 in Hardenberg. In totaal zes verdachten verschijnen vandaag en morgen voor de strafrechters in het onderzoek met de vreemde naam ‘Honda Civic’, dat draait om de vondst van in totaal vier kwekerijen in Olst, Hardenberg en Staphorst in januari en april 2017.

Vechtdal