Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Dronken chauffeur uit Oekraïne van N36 bij Witte Paal gehaald

De politie heeft vrijdag een 46-jarige chauffeur uit Oekraïne van de weg gehaald op de N36 nabij Witte Paal. De man had veel te veel gedronken en reed met zijn vrachtwagen slingerend over de rijksweg richting Westerhaar.

Agenten troffen de dronken vrachtwagenchauffeur net na Witte Paal aan. Ze hielden de man staande en namen hem mee naar het politiebureau. Daar blies de chauffeur 1025 ug/l, bijna vijf keer zoveel als is toegestaan. Het rijbewijs van de chauffeur uit Oekraïne is ingevorderd. De officier van justitie buigt zich nog over de hoogte van de boete.

Dodenweg

De N36 tussen Almelo en Witte Paal staat bekend als de 'dodenweg’. De afgelopen tien jaar kwamen er meer dan 15 mensen om het leven. Tientallen raakten zwaargewond. Onder andere door foute inhaalacties, fout invoegen en gevaarlijk kerende automobilisten. Vorig jaar ging de rijksweg op de schop. Volgens verkeersdeskundigen van Rijkswaterstaat is de weg ‘aanzienlijk veiliger’ geworden. 

 1. Duitse man fotografeert stiekem vrouwen op Attractiepark Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenisse
  PREMIUM

  Duitse man fotogra­feert stiekem vrouwen op Attractie­park Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenis­se

  Het begon allemaal zo mooi, vrijdag 21 juni, voor de familie Kortland uit Spijkenisse. Vanwege de 10-jarige verjaardag van één van de dochters gingen ze een weekendje naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Maar tegen de avond kreeg dat feestelijke weekend een wat ‘schmutzig’ tintje toen ze een andere, Duitse gast van het park betrapten op het ongevraagd fotograferen van langslopende vrouwelijke gasten.
 2. Onrust over nieuw vluchtelingenplan voor Veldzicht in Balkbrug
  PREMIUM

  Onrust over nieuw vluchtelin­gen­plan voor Veldzicht in Balkbrug

  Eind maart werd bekend dat CTP Veldzicht door het ministerie van Justitie en Veiligheid gevraagd is om een extra groep onder te brengen. Het betreft een groep van maximaal twintig ongedocumenteerde vluchtelingen met psychiatrische problematiek. Hiervoor moet een beschermde woonvoorziening gecreëerd worden buiten de hekken van de kliniek. Het verzoek zorgt voor reuring in het dorp. ,,Balkbrug heeft al genoeg ingewikkelde bewoners'', luidt een van de reacties.
 3. PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’
  PREMIUM

  PVV wil middenge­lei­der na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

  Op de N36 tussen Ommerkanaal en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”

Vechtdal