Ds. G. Doekesschool uit Hardenberg heeft een primeur: met de trein op schoolreis

De Ds. G. Doekesschool in Hardenberg had donderdagochtend een primeur met haar jaarlijkse schoolreisje. 210 basisscholieren en dertig begeleiders reisden dit keer niet per bus naar hun bestemming, maar per trein. 

Het idee om eens de trein te pakken in plaats van met een stel touringcars naar het pretpark te reizen kwam van schooldirecteur Gerko Warner. ,,Het is niet alleen praktisch om vanuit Hardenberg met de trein naar Emmen te reizen, maar het is ook leerzaam’’, vertelt hij vlak voor het vertrek. ,,Je wil leerlingen op jonge leeftijd in contact brengen met openbaar vervoer en verschillende vormen daarvan. Voor sommige leerlingen is het de eerste keer dat ze in de trein stappen. Het is dus ook een leerzaam uitje.’’

  1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

    Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

    Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.

Vechtdal