Ds. G. Doekesschool uit Hardenberg heeft een primeur: met de trein op schoolreis

De Ds. G. Doekesschool in Hardenberg had donderdagochtend een primeur met haar jaarlijkse schoolreisje. 210 basisscholieren en dertig begeleiders reisden dit keer niet per bus naar hun bestemming, maar per trein. 

Het idee om eens de trein te pakken in plaats van met een stel touringcars naar het pretpark te reizen kwam van schooldirecteur Gerko Warner. ,,Het is niet alleen praktisch om vanuit Hardenberg met de trein naar Emmen te reizen, maar het is ook leerzaam’’, vertelt hij vlak voor het vertrek. ,,Je wil leerlingen op jonge leeftijd in contact brengen met openbaar vervoer en verschillende vormen daarvan. Voor sommige leerlingen is het de eerste keer dat ze in de trein stappen. Het is dus ook een leerzaam uitje.’’

 1. Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’
  PREMIUM

  Agrarisch datingbu­reau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurren­tie van Tinder’

  Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”
 2. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Vechtdal