Ds. G. Doekesschool uit Hardenberg heeft een primeur: met de trein op schoolreis

De Ds. G. Doekesschool in Hardenberg had donderdagochtend een primeur met haar jaarlijkse schoolreisje. 210 basisscholieren en dertig begeleiders reisden dit keer niet per bus naar hun bestemming, maar per trein. 

Het idee om eens de trein te pakken in plaats van met een stel touringcars naar het pretpark te reizen kwam van schooldirecteur Gerko Warner. ,,Het is niet alleen praktisch om vanuit Hardenberg met de trein naar Emmen te reizen, maar het is ook leerzaam’’, vertelt hij vlak voor het vertrek. ,,Je wil leerlingen op jonge leeftijd in contact brengen met openbaar vervoer en verschillende vormen daarvan. Voor sommige leerlingen is het de eerste keer dat ze in de trein stappen. Het is dus ook een leerzaam uitje.’’

 1. GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoornerveen
  PREMIUM

  GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoor­ner­veen

  GroenLinks in Overijssel pleit voor stopzetting van de installatie die NAM in gebruik heeft in Collendoornerveen. Die lekte in het verleden, is inmiddels gerepareerd en klaar om weer gebruikt te worden. De NAM doet allerlei tests om de installatie op eventuele nieuwe lekken te controleren. Wat betreft Statenlid Robert Jansen hoeft dat helemaal niet. ,,Je moet de hele troep niet meer willen opstarten.”
 2. Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden
  PREMIUM
  Video

  Beerzer­veld protes­teert tegen megastal­plan­nen van varkenshou­der Schuttert: eens zullen ze het niet worden

  ‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen.

Vechtdal