Duurzaamheid? Vechtdal College wil het tastbaar maken voor leerling

Het Vechtdal College in Hardenberg daagt leerlingen uit kritisch na te denken over een duurzame oplossingen voor de school en de eigen leefstijl. Een lastige opgave, getuige de wat moeizame start van de Week van de Duurzaamheid. 

Maandag en dinsdag moesten de leerlingen collectief hun dagelijkse 'pauze-rommel' verzamelen, om bewust te worden van de grote hoeveelheid afval die ze elke dag 'produceren'. Het resultaat was dinsdagochtend nog maar een klein hoopje afval.

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal