‘Edwin Evers, we gaan je missen’, zegt burgemeester van Hardenberg

Ook de gemeente Hardenberg laat het naderende afscheid van Edwin Evers als radio-dj niet ongemerkt voorbij gaan. In een speciale videoboodschap zegt burgemeester Peter Snijders dat hij de ochtendshow van zijn plaatsgenoot gaat missen.

,,We vonden dat we wel even stil moesten staan bij jouw laatste uitzending, na 21 jaar fantastische radio’’, zegt Snijders in het filmpje dat op social media is geplaatst. De burgervader zegt van de uitzendingen van Evers te hebben genoten. ,,Elke ochtend met een lach in de auto je dag beginnen. We gaan je ongelooflijk missen.’’

In het filmpje wordt Hardenberg overigens wel erg bejubeld. Zo is zelfs te zien hoe voetbalclub HHC in de finale van de Champions League het Barcelona van Lionel Messi met 2-0 op de broek geeft. ,,Of alles uitkomt in het filmpje, dat weet ik niet’’, reageert Snijders. Maar de boodschap is helder: ,,We sluiten je weer in ons hart in Hardenberg als je na je laatste uitzending terugkomt.’’

Wekker

Edwin Evers (47) uit Hardenberg neemt vrijdag met een speciale, twaalf uur durende marathonuitzending afscheid van 21 jaar radiomaken. Al die tijd ging zijn wekker elke werkdag om vier uur ’s ochtends. Om voldoende fit te zijn voor zijn succesvolle show Evers Staat Op, kroop hij soms al voor acht uur ‘s avonds onder de dekens.

Volledig scherm
Edwin Evers © ANP Kippa
  1. Lokaal verslaggever Geke (63) op straat nu Dedemsvaartse Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’
    PREMIUM

    Lokaal verslagge­ver Geke (63) op straat nu Dedems­vaart­se Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’

    De Dedemsvaartse Courant houdt na 143 jaar op te bestaan. Tot teleurstelling van Geke Lensen, redactioneel aanspreekpunt naar de lezers en zo'n beetje de enige verslaggever die nog over was. Zij zag de bui al enigszins hangen, toen de oorspronkelijke uitgever Boom dik twee jaar terug werd overgenomen door de Noordelijke Dagblad Combinatie. ,,Daarmee is Dedemsvaart echt aan het voeteneind komen te liggen.”

Vechtdal