Volledig scherm
© Thinkstock

Een droomhuis mag op twee plaatsen in Sibculo gebouwd worden

HARDENBERG/SIBCULO - Wie in Sibculo een nieuwe woning wil bouwen kan dat doen in uitbreidingsplan Voor de Akkers, maar er komen ook woningen op het kloosterterrein.

Vooralsnog zijn er vier kavels beschikbaar in het uitbreidingsplan en mag projectontwikkelaar Dorresteijn negen woningen bouwen op het kloosterterrein, met de mogelijkheid er in de tweede fase nog eens vijf neer te zetten.

De gemeenteraad kan zich volledig vinden in dit plan, dat het college na langdurig overleg op papier zette. Stichting Stuwend Sibculo - een warm pleitbezorger van bebouwing van het kloosterterreinis - blij, projectontwikkelaar blij en belangstellende bouwers en kopers blij. Maar het is niet naar de zin van de naaste buren, de familie Knaken. Tjerja Dave Knaken hield de gemeenteraad voor dat er in het dorp tientallen woningen al langere tijd te koop staan, dat er geen volledige zekerheid is of er wel voldoende behoefte is om te gaan wonen op het kloosterterrein en dat bebouwing de flora en fauna aantast. Zijn moeder stelde in een brief aan de raad dat het groene hart van Sibculo door de kap van honderd bomen al danig is aangetast.

De raadsfracties legden die bezwaren naast zich neer. Zij zijn blij dat er kan worden gebouwd en wel op twee locaties. Op vragen van onder meer Simone Hof (ChristenUnie) en Alex Reiling (VVD) zei wethouder Douwe Prinsse dat er voor beide bouwlocaties interesse is. De ontwikkelaar van het kloosterterrein moet dat nog wel aantonen met voorlopige koopcontracten die zijn afgesloten met particulieren. Van Stichting Dorp en Dooze staat vast dat die vijf woningen afneemt.

Vechtdal