Volledig scherm
Archieffoto van de BVF in Oud-Lutten © sander uijlenbroek

Eerst het Bouwvakfeest in Oud-Lutten, dan pas vakantie vieren

Afgelopen week is de zestien-koppige organisatie van het populaire Bouwvakfeest (BVF) reeds begonnen met de gigantische opbouw van het feestterrein aan de Kerkdijk in Oud-Lutten. Komende vrijdag 26 juli barst namelijk het jaarlijkse feest er weer los. Want voor veel feestvierders en liefhebbers van een fijn stukje muziek en dito gezelligheid begint de dikverdiende (bouwvak)vakantie pas echt als het BVF in Oud-Lutten is bezocht.

Zonder het BVF geen zomervakantie is de algemene gedachte. ,,Er zijn gewoon heel veel bezoekers die rekening houden met hun vakantieplanning”, weet Edwin Altena namens de zestien-koppige en hechte vriendengroep te melden. ,,Dit jaar vieren wij alweer de 30ste editie. Het is ooit begonnen als een gezamenlijk initiatief om onze verjaardagen niet meer apart te houden maar aan het begin van de zomervakantie er één groot feest van te maken. Niet wetende dat het uiteindelijk een beetje uit de hand zou gaan lopen.’’ 

Kleinschalig

Begin van het jaar vierden ze de verjaardagen nog kleinschalig, met een kleine vijftig tot honderd man. Elk jaar liep dat aantal op. De laatste vijftien tot twintig jaar is dat opgelopen tot duizenden. ,,Het kan ons eigenlijk niet gek genoeg gaan”, lacht Altena.,,Dat hadden wij dertig jaar geleden ook niet kunnen bedenken. Ach, ondertussen zijn we gepokt en gemazeld en kijken wij meteen na het feest alweer uit naar het volgende bouwvakfeest. Het kost flink wat van onze vrije tijd maar we willen het nog voor geen goud missen ondanks het feit dat wij allemaal tegen de vijftig jaar lopen.”

Tot vrijdag 26 juli kunnen de kaarten voor de zaterdagavond nog bij de bekende voorverkoopadressen worden gekocht en anders ‘s avonds aan de kassa. Op de vrijdagavond is er geen entree als The Logues uit Ierland op het podium staan. Zaterdag betreden Green Monkeys, Mooi Wark en Poar Neem’n de bühne.

 1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
  PREMIUM

  20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

  Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.
 2. Harm (81) uit Dedemsvaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst
  PREMIUM
  video, poll & quiz

  Harm (81) uit Dedems­vaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst

  ‘Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed,’ wordt als het aan Harm Leffers uit Dedemsvaart ligt in het vervolg ‘Wie 't rood wit blauw wil hijsen, heeft 't paspoort van ons land’. En het volgens hem maar wat vage ‘ben ik, vrij, onverveerd’ en de ongepaste ode aan 'den Koning van Hispanje’ kunnen ook wel uit het volkslied geschrapt worden. ,,Tijd voor verandering.”

Vechtdal