Volledig scherm
Archieffoto van de BVF in Oud-Lutten © sander uijlenbroek

Eerst het Bouwvakfeest in Oud-Lutten, dan pas vakantie vieren

Afgelopen week is de zestien-koppige organisatie van het populaire Bouwvakfeest (BVF) reeds begonnen met de gigantische opbouw van het feestterrein aan de Kerkdijk in Oud-Lutten. Komende vrijdag 26 juli barst namelijk het jaarlijkse feest er weer los. Want voor veel feestvierders en liefhebbers van een fijn stukje muziek en dito gezelligheid begint de dikverdiende (bouwvak)vakantie pas echt als het BVF in Oud-Lutten is bezocht.

Zonder het BVF geen zomervakantie is de algemene gedachte. ,,Er zijn gewoon heel veel bezoekers die rekening houden met hun vakantieplanning”, weet Edwin Altena namens de zestien-koppige en hechte vriendengroep te melden. ,,Dit jaar vieren wij alweer de 30ste editie. Het is ooit begonnen als een gezamenlijk initiatief om onze verjaardagen niet meer apart te houden maar aan het begin van de zomervakantie er één groot feest van te maken. Niet wetende dat het uiteindelijk een beetje uit de hand zou gaan lopen.’’ 

Kleinschalig

Begin van het jaar vierden ze de verjaardagen nog kleinschalig, met een kleine vijftig tot honderd man. Elk jaar liep dat aantal op. De laatste vijftien tot twintig jaar is dat opgelopen tot duizenden. ,,Het kan ons eigenlijk niet gek genoeg gaan”, lacht Altena.,,Dat hadden wij dertig jaar geleden ook niet kunnen bedenken. Ach, ondertussen zijn we gepokt en gemazeld en kijken wij meteen na het feest alweer uit naar het volgende bouwvakfeest. Het kost flink wat van onze vrije tijd maar we willen het nog voor geen goud missen ondanks het feit dat wij allemaal tegen de vijftig jaar lopen.”

Tot vrijdag 26 juli kunnen de kaarten voor de zaterdagavond nog bij de bekende voorverkoopadressen worden gekocht en anders ‘s avonds aan de kassa. Op de vrijdagavond is er geen entree als The Logues uit Ierland op het podium staan. Zaterdag betreden Green Monkeys, Mooi Wark en Poar Neem’n de bühne.

  1. Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzets­groep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.
  2. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Vechtdal