Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp van het Medisch Centrum Vechtdal dat nu in Hardenberg gebouwd wordt. © Saxenburgh Groep

Eerste funderingspalen ziekenhuis Hardenberg zijn de grond in

De eerste van bijna 500 funderingspalen zijn donderdagmiddag de grond in gegaan voor het nieuwe Medisch Centrum Vechtdal. Het nieuwe ziekenhuis wordt in 2020 in gebruik genomen.

Het Ziekenhuisbestuur greep de gelegenheid aan afscheid te nemen van Henri Janssen. De voorzitter van de Raad van Bestuur vertrekt en wordt per 1 augustus opgevolgd door Wouter van der Kam.

 1. Hardenberg moet extra gas geven voor eigen aanpak stikstofprobleem

  Hardenberg moet extra gas geven voor eigen aanpak stikstof­pro­bleem

  Martijn Breukelman vond zelf dat er al het nodige gebeurt bij de aanpak van de stikstofproblematiek, maar een ruime meerderheid van de raad droeg de wethouder op om als gemeente Hardenberg extra gas te geven. Nog in deze raadsperiode, die afloopt in 2022, moet het college van burgemeester en wethouders komen met een plan waarbij ‘een balans ontstaat tussen het belang van economische ontwikkelingen en een toename van de biodiversiteit’.
 2. Anne (9) uit Zwolle komt voor het Wilhelmus met variant op de variant van Harm Leffers (81) uit Dedemsvaart
  PREMIUM
  Video

  Anne (9) uit Zwolle komt voor het Wilhelmus met variant op de variant van Harm Leffers (81) uit Dedems­vaart

  Het idee van Harm Leffers (81) uit Dedemsvaart om de aloude tekst van het Wilhelmus in een modern jasje te hijsen is hem de afgelopen weken op positieve, maar ook negatieve reacties komen te staan. Maar er zijn meer nieuwe varianten op het Nederlandse volkslied bedacht. Ook door de 9-jarige Anne uit Zwolle. ,,Het rood, wit, blau-auw, o-oranje, maakt mij van bi-innen vrij.’’

Vechtdal