Eerste kievitsei gevonden in Lutten
Volledig scherm
Eerste kievitsei gevonden in Lutten © Landschap Overijssel

Eerste kievitsei Overijssel gevonden in Lutten

Het eerste kievitsei in Overijssel is vrijdag gevonden in Lutten. Op een oude maïsakker aan de Semmelinksdijk in Lutten vond vrijwilliger Dick Wierbos het nest met één ei, drie dagen nadat in Zuid-Holland het eerste ei van Nederland werd gevonden. 

Met de vondst van het eerste kievitsei is het weidevogelseizoen nu ook in Overijssel echt begonnen.  Elk voorjaar gaan veel vrijwillige Weidewachters het veld in om weidevogels te beschermen. Dat doen ze in samenspraak met de boer, zodat hij rekening kan houden met nesten of jonge weidevogels tijdens de werkzaamheden op het land. 

Landschap Overijssel start donderdag 22 maart met een tweedelige cursus voor nieuwe Weidewachters in Mastenbroek. Kijk voor meer informatie over deze cursus en andere activiteiten op www.landschapoverijssel.nl/weidewachter.

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.

Vechtdal