Volledig scherm
Eerste kievitsei gevonden in Lutten © Landschap Overijssel

Eerste kievitsei Overijssel gevonden in Lutten

Het eerste kievitsei in Overijssel is vrijdag gevonden in Lutten. Op een oude maïsakker aan de Semmelinksdijk in Lutten vond vrijwilliger Dick Wierbos het nest met één ei, drie dagen nadat in Zuid-Holland het eerste ei van Nederland werd gevonden. 

Met de vondst van het eerste kievitsei is het weidevogelseizoen nu ook in Overijssel echt begonnen.  Elk voorjaar gaan veel vrijwillige Weidewachters het veld in om weidevogels te beschermen. Dat doen ze in samenspraak met de boer, zodat hij rekening kan houden met nesten of jonge weidevogels tijdens de werkzaamheden op het land. 

Landschap Overijssel start donderdag 22 maart met een tweedelige cursus voor nieuwe Weidewachters in Mastenbroek. Kijk voor meer informatie over deze cursus en andere activiteiten op www.landschapoverijssel.nl/weidewachter.

  1. Afvalverwerker in Balkbrug roept om bewustwording na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’
    PREMIUM

    Afvalver­wer­ker in Balkbrug roept om bewustwor­ding na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’

    Een grote brand bij afvalverwerker Van Werven in Balkbrug werd maandagavond in eerste instantie in de kiem gesmoord. Niet veel later ontstond er echter opnieuw brand in een andere afvalcontainer, waarna het vuur om zich heen sloeg en een loods als verloren beschouwd kan worden. Brandstichting? Directeur Ton van der Giessen denkt van niet. ,,Op het lijstje met scenario's staat dit helemaal onderaan.”

Vechtdal