Volledig scherm
De eerste lesnacht van het Vechtdal College heeft ruim 8000 euro opgehaald. © Vechtdal College Hardenberg

Eerste lesnacht Vechtdal College brengt ruim 8000 euro op

Tijdens de eerste lesnacht van het Vechtdal College in Hardenberg hebben leerlingen 8725 euro opgehaald. De lesnacht is bedoeld voor leerlingen die het een uitdaging vinden om de hele nacht wakker te blijven en leuke workshops te volgen voor het goede doel. Het geld gaat naar een school voor speciaal onderwijs in Roemenië, waar het Vechtdal College zich al jaren voor inzet. 

Ongeveer 325 leerlingen deden afgelopen nacht mee met de lesnacht, allemaal hebben ze minstens twintig euro aan sponsorgeld opgehaald. Vanaf gisteravond konden de leerlingen verschillende workshops volgen. Levend stratego, drummen, lasergamen, taarten bakken, 3D tekenen of een website bouwen: er waren ruim twintig workshops waar de leerlingen mee aan de slag konden. 

Dagje vrij

Gisteravond om 20.00 uur begon de lesnacht. Rond 1.00 uur 's nachts werd er gezamenlijk gepauzeerd in de aula, zodat ze weer genoeg energie hadden voor de workshops daarna. Het laatste uur werd alles weer opgeruimd, zodat het schoolgebouw vanochtend weer klaar was voor de reguliere lessen. De leerlingen en docenten die meededen met de lesnacht waren wel een dagje vrij. 

Vechtdal