Eerste patiënten verhuizen naar nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg

VideoHet Röpcke Zweers-ziekenhuis in Hardenberg is vanochtend vroeg begonnen met het verhuizen van de eerste patiënten naar het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum. In totaal tachtig patiënten gaan vandaag over. 

 1. Akke Bleker uit Hardenberg wil na veertig jaar door als turntrainer: 'Het gaat nog zo lekker’
  PREMIUM

  Akke Bleker uit Hardenberg wil na veertig jaar door als turntrai­ner: 'Het gaat nog zo lekker’

  Akke Bleker is morgen veertig jaar turntrainster in Hardenberg. Eerst bij de gymnastiekvereniging DOS (Door Oefening Sterk), daarna met haar man Cor bij het door hen in 2004 als bedrijf opgezette Turn- en Sportcentrum Hardenberg (TSH), dat een fabriek ombouwde tot turnhal. Jubileren in coronatijd is lastig, maar Akke laat zich deze dagen verrassen. Volgend jaar hoopt ze op een reünie met oud-leden die ze in het verleden onder haar hoede had.
 2. Huishoudens Hardenberg moeten ‘beetje’ meebetalen aan ambitieuze plannen: 'Lichte stijging lasten’
  PREMIUM

  Huishou­dens Hardenberg moeten ‘beetje’ meebetalen aan ambitieuze plannen: 'Lichte stijging lasten’

  Trots maar ook opgelucht. Zo voelt wethouder Martijn Breukelman zich bij de presentatie van de begroting voor volgend jaar. Ondanks de slechtere economische situatie en de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt kan Hardenberg nog flink investeren in de samenleving. Ook de inwoners kunnen opgelucht ademhalen, want zij gaan - zo belooft Breukelman - er weinig van merken in hun eigen huishoudboekje.

Vechtdal