De medische staf beschermt zichzelf tegen een eventuele besmetting
Volledig scherm
De medische staf beschermt zichzelf tegen een eventuele besmetting © ANP

Eerste twee corona-besmettingen in gemeente Hardenberg

Bij twee inwoners van de gemeente Hardenberg is besmetting met het coronavirus vastgesteld. Beiden zitten op dit moment in isolatie. 

De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en neemt alle benodigde maatregelen. Het is niet bekend gemaakt wie de twee zijn, of zij elkaar kennen en hoe ze er op dit moment aan toe zijn. 
Burgemeester Jan Willem Wiggers: ,,Het was natuurlijk de verwachting dat het coronavirus ook in Hardenberg zou opduiken. Omdat het aantal besmettingen zich blijft uitbreiden, nu dus ook in onze gemeente, roep ik inwoners op om de adviezen van het RIVM en de GGD op te volgen.’’

Wiggers vervolgt: ,,Neem verantwoordelijkheid voor uzelf en uw omgeving: werk zoveel mogelijk vanuit huis, blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, houd afstand en mijd sociale contacten. Op deze manier proberen we met elkaar de verdere uitbreiding van het aantal besmettingen te beperken en beschermen we elkaar.”

  1. Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet
    PREMIUM

    Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet

    De gemeenteraad van Dalfsen vergadert vanavond via de digitale weg. De raadscommissie wordt achter gesloten deuren gehouden, met maar twee personen op veilige afstand van elkaar in de raadszaal: commissievoorzitter Janine Schiphorst en raadsgriffier Joost Leegwater. De thuiswerkende burgemeester, wethouders en de raadsleden zijn via een online-vergadersysteem met elkaar verbonden. Als alles volgens plan werkt kunnen inwoners ‘live’ meekijken met de beraadslaging van het hoogste bestuursorgaan.

Vechtdal