Elektromonteur Johan Heijink (54) kan geen kant op in Peru.
Volledig scherm
PREMIUM
Elektromonteur Johan Heijink (54) kan geen kant op in Peru. © Van Oost Media

Elektromonteur Johan (54) uit Gramsbergen vast in Peru na complete lockdown: ‘We mogen nergens heen’

Elektromonteur Johan Heijink (54) uit Gramsbergen kan geen kant op in Peru. Hij werkte samen met een collega bij een kopermijn, toen het land opeens in een complete ‘lockdown’ ging vanwege het coronavirus. ,,Ik hoor hier verhalen van Nederlandse backpackers die het hostel zijn uitgestuurd of nauwelijks te eten hebben.”

Eind februari vloog Heijink voor het bedrijf Swanink Technology Coevorden (STC) naar Peru. In de buurt van het stadje Arequipa in het zuiden van het land werkten hij en een collega aan twee specialistische machines voor een kopermijn. 

  1. Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet
    PREMIUM

    Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet

    De gemeenteraad van Dalfsen vergadert vanavond via de digitale weg. De raadscommissie wordt achter gesloten deuren gehouden, met maar twee personen op veilige afstand van elkaar in de raadszaal: commissievoorzitter Janine Schiphorst en raadsgriffier Joost Leegwater. De thuiswerkende burgemeester, wethouders en de raadsleden zijn via een online-vergadersysteem met elkaar verbonden. Als alles volgens plan werkt kunnen inwoners ‘live’ meekijken met de beraadslaging van het hoogste bestuursorgaan.

Vechtdal