'Elke tijgermug in ons land is er één te veel'

videoHet gaat goed met de strijd tegen de tijgermug. Werden er enkelen jaren geleden nog honderden exotische muggen in speciale vallen gevonden, nu zijn het er hooguit vijftien. Toch zijn er zorgen: ,,Elke tijgermug die gevonden wordt, zoals in Aalten en Lelystad, is er één te veel”, zegt Wilfred Reinhold van Platform Stop Invasieve Exoten.

Bandenbedrijven bleken in het verleden vaak de bron als er weer eens een tijgermug in ons land werd gevonden. In Hardenberg, Emmeloord en Lelystad doken deze zoemende beestjes de afgelopen jaren op. Deze bedrijven importeren banden uit gebieden waar tijgermuggen leven, meestal Zuid-Europa of Azië. In de banden blijft een klein beetje water staan en zo worden de muggeneitjes naar deze contreien vervoerd.

  1. De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De ‘stichting De Krim voor sociaal en cultureel werk’ gaat voortvarend door met het realiseren van een multifunctionele accommodatie (MFA) voor het dorp. Het plan is verder uitgewerkt en bij de gemeente Hardenberg is al een zogeheten omgevingsvergunning aangevraagd die de bouw mogelijk moet maken. Hoewel het streefbedrag van drie ton als eigen bijdrage vanuit de gemeenschap nog niet is bereikt, wordt wel gemikt op het in gebruik nemen van het complex medio 2021.

Vechtdal