Else van den Bosch liep van haar woonvoorziening - ze heeft autisme - na haar ouderlijk huis aan de Hoofdweg in het buitengebied van Balkbrug. Twee jaar terug werd ze geopereerd aan een klompvoet. Nu gaat ze stapje voor stapje vooruit.
Volledig scherm
PREMIUM
Else van den Bosch liep van haar woonvoorziening - ze heeft autisme - na haar ouderlijk huis aan de Hoofdweg in het buitengebied van Balkbrug. Twee jaar terug werd ze geopereerd aan een klompvoet. Nu gaat ze stapje voor stapje vooruit. © Wilbert Bijzitter

Else (23) uit Balkbrug krabbelt op na klompvoet en wandelt kilometers voor AutismeFonds: ‘Gezonde spanning’

Else van den Bosch (23) werd twee jaar geleden geopereerd aan een klompvoet. Daarna krabbelde ze letterlijk op, leerde opnieuw lopen en volbracht in Balkbrug een symbolische wandeltocht vanaf haar woonvoorziening naar het ouderlijk huis in het buitengebied. Met autisme als beperking. „Maar dat brengt ook veel goeds.” 

  1. Parallelwegen langs Twenteweg voor landbouwverkeer: Hardenberg trekt de knip
    PREMIUM

    Parallelwe­gen langs Twenteweg voor landbouw­ver­keer: Hardenberg trekt de knip

    Hardenberg trekt de knip voor de aanpak van verkeersknelpunten. Elk jaar investeert de gemeente zo’n acht ton voor uitvoering van het verkeersplan en dat tien jaar achtereen. Hardenberg hoopt dat Rijk en provincie die forse investering verdubbelen. Daarnaast steekt de gemeente nog eens zeven ton in het verkeersveiliger maken van de voor fietsers gevaarlijke route door het Hardenbergse centrum, door landbouwverkeer toch via de Asjeskampbrug over de Twenteweg (N343) te laten rijden.

Vechtdal