Else van den Bosch liep van haar woonvoorziening - ze heeft autisme - na haar ouderlijk huis aan de Hoofdweg in het buitengebied van Balkbrug. Twee jaar terug werd ze geopereerd aan een klompvoet. Nu gaat ze stapje voor stapje vooruit.
Volledig scherm
PREMIUM
Else van den Bosch liep van haar woonvoorziening - ze heeft autisme - na haar ouderlijk huis aan de Hoofdweg in het buitengebied van Balkbrug. Twee jaar terug werd ze geopereerd aan een klompvoet. Nu gaat ze stapje voor stapje vooruit. © Wilbert Bijzitter

Else (23) uit Balkbrug krabbelt op na klompvoet en wandelt kilometers voor AutismeFonds: ‘Gezonde spanning’

Else van den Bosch (23) werd twee jaar geleden geopereerd aan een klompvoet. Daarna krabbelde ze letterlijk op, leerde opnieuw lopen en volbracht in Balkbrug een symbolische wandeltocht vanaf haar woonvoorziening naar het ouderlijk huis in het buitengebied. Met autisme als beperking. „Maar dat brengt ook veel goeds.” 

 1. Duizenden trekkers (en net zoveel liefhebbers) strijken neer in Zwolle: ‘Mijn vriendin ziet liever een bloemetje’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  3

  Duizenden trekkers (en net zoveel liefheb­bers) strijken neer in Zwolle: ‘Mijn vriendin ziet liever een bloemetje’

  Schuifelend gaan bezoekers door de zalen van de IJsselhallen in Zwolle, voetje voor voetje langs de ene na de andere trekker. Of beter gezegd: miniatuurtrekker. Duizenden exemplaren, van klein tot nog kleiner. De 32ste internationale Landbouwminiaturen Club Nederland trekt dit weekend duizenden bezoekers, uit heel Europa. En vrijwel niemand gaat met lege handen naar huis.