Exclusief

Het beste van De Stentor

In DS+ vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van De Stentor lezen? Neem dan een abonnement.

Eregast Rick Scholten beleeft de dag van zijn leven bij de Kanaalderby

VideoLELYSTAD - Meestal is  een voetballertje van één van de spelende clubs pupil van de week maar afgelopen zaterdagmiddag was de 9-jarige Rick Scholten uit Oud-Bergentheim in het bezit van de wedstrijdbal. En niet bij zomaar een wedstrijd, bij de kanaalderby tegen Mariënberg. 

Volledig scherm
Rick rijdt richting de dugout waar hij de wedstrijd tegen Mariënberg gaat bekijken. © Wim Herbert

,,Ja, hij vond het super!", reageert zijn moeder Janita enthousiast. ,,Hij heeft een topdag gehad. Het mooiste was de helikopter, vond ie geweldig. Vooral het landen bij v.v. Mariënberg."

Osteogenesis Imperfecta

Volledig scherm
Rick geeft zijn vader nog even een kusje voor hij de helikopter in gaat. © Wim Herbert

De hartstochtelijk fan van v.v. Bergentheim lijdt aan de ziekte Osteogenesis Imperfecta. Mede dankzij de Bultje Foundation was hij deze zaterdag de ere-gast en wachten beide elftallen het mannetje geduldig op, want hij kwam met de helikopter naar het sportpark aan het kanaal. 

Handtekeningen

Een onvergetelijke dag, want Rick werd bedolven onder de cadeaus van de gemeente Hardenberg, raadslid Rick Brink die kampt met dezelfde aandoening, v.v. Mariënberg en de Bultje Foundation. Een van de cadeautjes staat nu nog trots in de keuken, maar zal straks zijn kamer verfraaien. Het ingelijste shirt van zijn v.v. Bergentheim, mét alle handtekeningen van het eerste elftal.
En binnenkort mag hij zich ook nog als VIP- gast een dag vermaken in het vernieuwde Giga Konijenhol van de Beerze Bulten met al zijn vriendjes. 

Ervaring

 ,,Echt mooi. Toch wel hele ervaring. En Rick had er van tevoren al superveel zin in. De aandacht van alle mensen vond ie wel mooi: het kan hem bijna niet druk genoeg zijn. Maar 's avonds was hij bekaf. "

De kanaalderby eindigde onbeslist.

Vechtdal