Het plastic pad gaat drie keer zo lang mee als een gewoon fietspad, heeft KWS, onderdeel van bouwonderneming VolkerWessels, berekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plastic pad gaat drie keer zo lang mee als een gewoon fietspad, heeft KWS, onderdeel van bouwonderneming VolkerWessels, berekend. © KWS

Eric Kievit wil de wereld met plastic wegen niet een beetje, maar heel veel beter maken

PlasticRoad, een start-up in plastic fietspaden, trottoirs en parkeerplaatsen, gaat begin volgend jaar vanuit Hardenberg de markt op. Kersvers directeur Eric Kievit (34) moet de weg bereiden naar succes. ,,Ik wil de wereld liefst met zoveel mogelijk impact beter maken.”

 1. Celstraffen van 12 en 10 maanden voor Hardenbergse drugsbende onder leiding van ‘Tony Soprano’
  PREMIUM

  Celstraf­fen van 12 en 10 maanden voor Hardenberg­se drugsbende onder leiding van ‘Tony Soprano’

  Drie Hardenbergse mannen zijn door de rechtbank Overijssel veroordeeld voor drugshandel. Pablo N. (23) – die wordt gezien als de leider van de groep en zich gedroeg als Tony Soprano – is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden. De twee anderen, Abdul A. en Mohamed F. beiden 19 jaar, zijn veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden. De mannen hebben zich ruim een jaar lang schuldig gemaakt aan de handel in harddrugs.
 2. Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompetitie coronaproof: ook op Lemelerbergloop
  PREMIUM

  Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompe­ti­tie corona­proof: ook op Lemeler­bergloop

  Hoewel het coronaspook nog altijd rondwaart, staat vanaf eind oktober toch de zesde editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie op het programma. De organisatie is weer in handen van de atletiekverenigingen ACO Van Elderen uit Ommen en Spurt ’88 uit Hardenberg, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop, en Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst. De competitie is uitgebreid met een vijfde wedstrijd: de populaire Lemelerbergloop, vertelt woordvoerder Albert Mussche.

Vechtdal