Volledig scherm
PREMIUM
Esra Neep tijdens de missverkiezing in 2018 © Roy Froma Fotografie

Esra won vorig jaar de miss-verkiezing: ‘Ik heb het misschien een beetje onderschat’

Precies een jaar geleden sleepte Esra Neep uit De Krim de titel Miss Teen of Overijssel in de wacht. Een jaar vol met fotoshoots en catwalktrainingen volgde. Hoe is dat nou, om een Miss te zijn? Wat gebeurt er zodra je die kroon wordt uitgereikt?

Hoe is dat nou, een jaar als Miss? 

,,Het was een mooi en bijzonder. Toen ik Miss Teen of Overijssel won, ging ik het Nederlandse traject in voor de landelijke missverkiezing. Dat waren dus veel trainingsdagen en veel uitjes. Ik ben bijvoorbeeld ook week naar Frankrijk en Limburg geweest, samen met alle andere missen van alle provincies. Uiteindelijk kom je in de finale, waar alle missen tegen elkaar strijden. Ik werd uiteindelijk derde. Zodra dat klaar is, ben ik begonnen met het klaarstomen van de toekomstige missen. Helpen met catwalk-trainingen en fotoshoots. Daarna zat ik in de jury van de nieuwe verkiezing, en daar heb ik mijn 'final walk’ gelopen en het kroontje overgegeven.’’ 

 1. Duitse man fotografeert stiekem vrouwen op Attractiepark Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenisse
  PREMIUM

  Duitse man fotogra­feert stiekem vrouwen op Attractie­park Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenis­se

  Het begon allemaal zo mooi, vrijdag 21 juni, voor de familie Kortland uit Spijkenisse. Vanwege de 10-jarige verjaardag van één van de dochters gingen ze een weekendje naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Maar tegen de avond kreeg dat feestelijke weekend een wat ‘schmutzig’ tintje toen ze een andere, Duitse gast van het park betrapten op het ongevraagd fotograferen van langslopende vrouwelijke gasten.
 2. Onrust over nieuw vluchtelingenplan voor Veldzicht in Balkbrug
  PREMIUM

  Onrust over nieuw vluchtelin­gen­plan voor Veldzicht in Balkbrug

  Eind maart werd bekend dat CTP Veldzicht door het ministerie van Justitie en Veiligheid gevraagd is om een extra groep onder te brengen. Het betreft een groep van maximaal twintig ongedocumenteerde vluchtelingen met psychiatrische problematiek. Hiervoor moet een beschermde woonvoorziening gecreëerd worden buiten de hekken van de kliniek. Het verzoek zorgt voor reuring in het dorp. ,,Balkbrug heeft al genoeg ingewikkelde bewoners'', luidt een van de reacties.
 3. PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’
  PREMIUM

  PVV wil middenge­lei­der na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

  Op de N36 tussen Ommerkanaal en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”

Vechtdal