Volledig scherm
De Evenementenhal in Hardenberg. © Easyfairs Nederland

Evenementenhal Hardenberg gaat afval beter scheiden en drukwerk vervangen door digitale info

Eigenaar Easyfairs en afvalverwerker Van Werven hebben op de vakbeurs Recycling in Gorinchem een nieuw samenwerkingscontract ondertekend voor het afvalmanagement van de Evenementenhallen in Hardenberg en Gorinchem. 

Deze twee hallen houden ieder jaar in totaal meer dan tweehonderd evenementen, die samen meer dan een half miljoen bezoekers trekken. In de afgelopen twee jaar heeft Easyfairs al het gebruik van plastic borden en kommen in de catering afgeschaft en vervangen door milieuvriendelijkere materialen.

In samenwerking met Van Werven zijn de bestaande afvalstromen in kaart gebracht voor beide locaties, waarna alle materialen worden gescheiden aan de bron. Papier, etensresten, groente-, fruit- en tuinafval, verpakkingsmateriaal, glas en ander afval gingen tot nu toe als restafval de verbrandingsoven in. Deze worden voortaan gescheiden waarna van zo’n 92 procent van het afval weer nieuwe producten kan worden gemaakt. 

Minder drukwerk

De hoeveelheid drukwerk die bezoekers van beurzen doorgaans verzamelen wordt vanaf 2020 ook teruggedrongen door Easyfairs. Elke bezoeker ontvangt vanaf komend jaar bij binnenkomst een badge waarmee zij bij de stands de exposanten kunnen scannen waarin ze geïnteresseerd zijn en waarover ze meer informatie willen. Na het beursbezoek ontvangen ze een e-mail met daarin alle informatie van de gescande exposanten. 

 1. Lokaal verslaggever Geke (63) op straat nu Dedemsvaartse Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’
  PREMIUM

  Lokaal verslagge­ver Geke (63) op straat nu Dedems­vaart­se Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’

  De Dedemsvaartse Courant houdt na 143 jaar op te bestaan. Tot teleurstelling van Geke Lensen, redactioneel aanspreekpunt naar de lezers en zo'n beetje de enige verslaggever die nog over was. Zij zag de bui al enigszins hangen, toen de oorspronkelijke uitgever Boom dik twee jaar terug werd overgenomen door de Noordelijke Dagblad Combinatie. ,,Daarmee is Dedemsvaart echt aan het voeteneind komen te liggen.”
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal