Meerdere woningen langs het kanaal Almelo - De Haandrik zijn gestut, zoals dit huis in Geerdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Meerdere woningen langs het kanaal Almelo - De Haandrik zijn gestut, zoals dit huis in Geerdijk. © Reinier van Willigen

Families met schadehuizen langs kanaal Almelo-De Haandrik langer in ongewisse

Hoewel de gevolgen van de beschadigde huizen al enorm zijn, zitten 320 gezinnen langs het Kanaal Almelo - De Haandrik langer in onzekerheid. De provincie Overijssel stelt de presentatie van het onderzoeksrapport uit door de coronacrisis. Wanneer de resultaten wel worden gepresenteerd, is onduidelijk.

Vooral huishoudens langs het kanaal in Twente hebben schade aan hun huizen, maar ook in Ommen en Hardenberg zijn woningen beschadigd. Op 30 maart zou het voor bewoners duidelijk worden of er verband is tussen de huizenschades en opwaarderingswerkzaamheden van het kanaal tussen 2011 en 2016. Maandenlang hebben TNO en Deltares de kwestie onderzocht. 

  1. Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar
    PREMIUM

    Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar

    Door de strenge maatregelen die nodig zijn om de opmars van het coronavirus te blokkeren, wordt het de komende maanden lastiger te beoordelen of het asielzoekerscentrum in Hardenberg nog eens vijf jaar langer open kan blijven. De evaluatie is nodig zodat de gemeenteraad komend najaar een weloverwogen besluit kan nemen over het verlengen of beëindigen van de opvang van asielzoekers in het Hardenbergse azc.

Vechtdal