Volledig scherm
Het gemeentehuis van Hardenberg © Gemeente Hardenberg

Ferax en Hardenberg blijven het oneens over Kastanjehof

Is de gemeente aan de haal gegaan met plannen van een commerciële partij voor de Kastanjehof? Nee, antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van D66. 

Dit tegen het zere been van Ferax Vastgoedontwikkeling, dat de voormalige basisschool wilde kopen en de plannen al had gepresenteerd. De aangekondigde schadeclaim komt er zeker, benadrukt financieel directeur Paul Vernooijs.

De kwestie draait om de voormalige basisschool aan de Lage Doelen. Het pand werd in de zomer van 2016 door de gemeente Hardenberg te koop aangeboden. Er melden zich drie geïnteresseerden, waaronder Ferax uit Amsterdam. In februari werd het pand uit de verkoop gehaald. Volgens Hardenberg, omdat een reactie uitbleef om de plannen te concretiseren. Ferax stelt dat Hardenberg het gebouw wil exploiteren met plannen die erg lijken op wat zij hebben ingediend.

Op vragen van D66-raadslid Jacco Rodermond antwoorden burgemeester en wethouders zich niet te herkennen in die beschuldigingen. Ferax-directeur Paul Vernooijs is het oneens met de uitleg van Hardenberg. De claim van 'enkele duizenden euro's' waarmee werd gedreigd, wordt volgens hem doorgezet: ,,Door ons is tijd in de plannen gestoken."

Vechtdal