Volledig scherm
Hulpverleners op de plek van het ongeluk. © 112 Hardenberg

Fietsster zwaargewond na aanrijding op rotonde in Hardenberg

Een fietsster is vanmiddag zwaargewond geraakt op de rotonde van de Bruchterweg met de Europaweg in Hardenberg.

De vrouw kwam met haar fiets in botsing met een auto en kwam daardoor ten val. Volgens een woordvoerder van de politie Oost-Nederland is de vrouw daarna zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Welke verwondingen de vrouw precies heeft opgelopen, kan de politie niet zeggen. 

De rotonde werd vanwege het ongeluk afgesloten. De verkeersongevallenanalyse deed vervolgens langdurig onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

 1. Asbest eraf en zonnepanelen erop bij Gramsberger houtbedrijven
  PREMIUM
  video

  Asbest eraf en zonnepane­len erop bij Gramsber­ger houtbedrij­ven

  Maatschappelijk vond hij het niet langer verantwoord. En daarom besloot Harry Haverkotte uit Gramsbergen om dik twaalfduizend vierkante meter asbestplaten op zijn houtloodsen te vervangen door dakplaten die geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Deze week worden de laatste eternitplaten gelegd aan de Doorbraakweg. Daarna volgt, in twee fasen, de plaatsing van meer dan drieduizend zonnepanelen.
 2. Ommerschans wil betere informatie over plannen Veldzicht

  Ommer­schans wil betere informatie over plannen Veldzicht

  Niet alleen inwoners van Balkbrug, maar ook van Ommerschans zijn bezorgd over plannen voor het huisvesten van twintig ‘ongedocumenteerde vreemdelingen’ met psychiatrische problemen in een beschermde woonvoorziening, buiten de poorten van de kliniek Veldzicht. Dit in Balkbrug gevestigde ‘centrum voor transculturele psychiatrie’, dat onder meer psychiatrische hulp biedt aan mensen met een niet-westerse achtergrond, heeft meerdere locaties op het oog voor zo'n woonvorm, nabij Ommer grondgebied. De gemeente Ommen laat de informatievoorziening echter over aan Veldzicht, en aan buurgemeente Hardenberg waar Balkbrug onder valt.

Vechtdal