Volledig scherm
Snijders tweette: "Sta op het punt een presentatie te geven over belang infrastructuur @RegioZwolle maar het hele gezelschap staat in de file #a28" © eigen foto

File A28 houdt Brusselse presentatie Peter Snijders op

HARDENBERG/BRUSSEL - De presentatie van burgemeester Peter Snijders in Brussel over het belang van verbeteringen aan de infrastructuur voor de regio Zwolle kreeg een bijzondere lading. Vanwege file op de A28 was een groot deel van het gezelschap vertraagd.

Snijders is portefeuillehouder infrastructuur binnen RegioZwolle. "Daarin zitten twintig gemeenten uit vier provincies. We praten vandaag in Brussel met bestuurders op regionaal, maar ook internationaal niveau."

De foto van een 'grumpy' kijkende Snijders voor een strakgedekte lunchtafel voor zo'n veertig mensen zegt meer dan duizend woorden. "Voordat we op de A28 dezelfde toestanden krijgen als op de A1 moet er wat gebeuren. Dat moet op de Nederlandse agenda van het kabinet komen, daarom zijn Provinciale gedeputeerden hier aanwezig. Zij praten hierover in Den Haag. Ook zijn er Europarlementariërs, voor hun is betere mobiliteit in Oost Nederland net zo goed van belang. De toekomst van de A28 staat met stip op een. Het is een verkeersader die de randstad van Nederland verbindt met Noord- en Oost-Europa. Daar moet geld in geïnvesteerd worden om te voorkomen dat het een knelpunt wordt."

Snijders was zelf al een dag eerder in Brussel aangekomen. "Vanochtend hoorden we dat een deel van het gezelschap op de A28 in de file stond. Stond ik in zo'n grote lege zaal." Om zijn boodschap kracht bij te zetten was een veelbetekenende tweet ook zo verzonden.

Vechtdal