Volledig scherm
Het eerste foodtruckfestival trok bijzonder veel mensen naar het centrum van Hardenberg. © Frank Uijlenbroek

Food Truck Fest Hardenberg smaakt naar meer

,,Het liep vanaf het begin meteen storm”, weet Marchien Naber namens de organisatie te melden. ,,Ik wil niet op de zaken vooruitlopen, wij gaan de boel nog evalueren met onder meer Stad Hardenberg Promotie, maar het kan bijna niet missen dat wij hier volgend jaar de foodtrucks weer parkeren."

Naber: ,,Dit weekend was een soort spin-off in samenwerking met de plaatselijke horeca,middenstand en het feit dat de deelnemers hier konden overnachten."

Woorden van gelijke strekking bezigt ook Gerwin Binnenmars, uitbater van brasserie De Markt. ,,Hartstikke mooi toch, ik vind het super gaaf. Mijn gasten zijn ook enthousiast. Dit gaat in mijn ogen zeker een vervolg krijgen. Moet je eens kijken, je kunt nu over de koppen lopen en de terrassen zitten vol in Hardenberg. Een echte win-win situatie als je het mij vraagt.”

De 22 kleine keukentjes op wielen met de Rheezerkamer en de Uitdaging als lokale smakelijke verrassingen schotelden haar gasten uiteenlopende gerechten voor. Zo af en toe redelijk aan de prijs maar dat mocht de pret niet drukken.

Marloes de Graaf was samen met enkele van haar buren bij de eerste editie. ,,Je ziet gewoon dat iedereen geniet, het aanbod is bijzonder divers. Van al die verschillende geuren krijg je gewoon trek”, lacht De Graaf, terwijl ze ondertussen nipt aan haar eerste biertje.

Haar overbuurman, Jeroen Timmer, hapt net een mega hamburger weg op een bedje van knapperige sla en een vleugje liefde. ,,Ik ben op bezoek bij een vriendin, maar dit evenement is fantastisch. Hier kom ik volgend jaar graag voor terug. Wat nemen we nu...?"

Vechtdal