Een oud gedeelte memoreert aan de Nedersaksenlijn. De plannen om de lijn tussen Enschede en Groningen nieuw leven in te blazen zijn plots onzeker geworden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een oud gedeelte memoreert aan de Nedersaksenlijn. De plannen om de lijn tussen Enschede en Groningen nieuw leven in te blazen zijn plots onzeker geworden. © Carlo ter Ellen DTCT

Forum voor Democratie wil actie van provincie Overijssel: Nedersaksenlijn moet er ‘koste wat kost komen’

Forum voor Democratie in Overijssel wil dat het provinciebestuur zich nadrukkelijk inzet om de geplande Nedersaksenlijn tussen Enschede, Almelo, Hardenberg, Emmen en Groningen te redden. De partij is geschrokken van berichten uit Groningen, waar de voorkeur naar de aanleg van een ringweg zou gaan, en heeft om opheldering gevraagd.

  1. Op 30 liter zonnebloemolie tuft Hardenberger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping
    PREMIUM

    Op 30 liter zonnebloem­olie tuft Hardenber­ger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping

    Op vakantie krijgt Eg Geerligs uit de Hardenbergse buurtschap Hoogenweg altijd veel bekijks. Voorbijgangers steken de duim op als hij passeert. En dat is niet alleen vanwege zijn imposante walrussnor, maar vooral dankzij de bijzondere combinatie waarmee de 67-jarige Geerligs door het land trekt. Zijn nachtverblijf is een oude pipowagen, niet getrokken door het legendarische ezeltje Nononono maar een luidruchtig puffende Lanz Bulldog.

Vechtdal