Volledig scherm
Zaterdag was er volop actie op de Markt in Hardenberg bij het freestyle-event met bmx, skateboarden, freestyle voetbal en allerlei andere hippe sporten. © Lenneke Lingmont

Freestyle tot in extremis

De Markt in Hardenberg was vrijdag en zaterdag omgetoverd tot één groot, spectaculair parcours voor jongeren uit Hardenberg en omstreken. Verschillende extreme sporten en activiteiten werden samen gebundeld tot één groot evenement.

Bij dit Freestyle Event kunnen jongeren kiezen uit talloze verschillende sporten. Op die manier is er voor iedereen wel iets: freerunnen, BMX, skaten, steppen, breakdance maar ook freestyle voetbal en basketbal. 

Dat jongeren meehelpen en denken in de organisatie en uitvoering van het evenement is één van de doelstellingen van het Freestyle Event. Op die manier draagt het tevens bij aan het draagvlak onder de doelgroep voor het evenement en leren deze jongeren tegelijkertijd. 

Andere doelstellingen zijn om meer jongeren naar het centrum van Hardenberg te trekken, jongeren bekend te laten maken met verschillende sporten en een bijdrage te leveren aan Gewoon Gezond Hardenberg.

Vechtdal