Volledig scherm
© Thinkstock

Fusie voetbalclubs SC Lutten en EMMS Slagharen strandt

SLAGHAREN - De fusie tussen de voetbalverenigingen SC Lutten en EMMS Slagharen is van de baan.

Tijdens bijzondere algemene ledenvergaderingen was bij beide verenigingen een meerderheid voor het samengaan van de twee bespelers van sportpark De Kei. Maar bij EMMS werd net niet de statutair vereiste tweederde meerderheid gehaald. Elf voorstemmers meer en de fusie was een feit geweest.

Voorstanders
Bij EMMS (opgericht in 1931) werden 185 stemmen uitgebracht, waarvan 113 voor de fusie en 72 tegen. Van de bij SC Lutten (opgericht in 1959) uitgebrachte 109 stemmen waren er 89 voor de fusie, 18 tegen en er waren twee onthoudingen.

Teleurstelling
De voorzitters Tonny Scholten (SC Lutten) en Henry Kosse (EMMS) hebben teleurgesteld gereageerd op het niet doorgaan van de fusie waaraan twee jaar lang is gewerkt. Beide verenigingen hebben onder de naam JCLE al vele jaren een gezamenlijke jeugdafdeling. Met het oog op de toekomst is de afgelopen jaren gewerkt aan een volledig samengaan van de twee voetbalverenigingen, maar die is dus van de hand gewezen door EMMS. Op de vraag of er ooit een nieuwe poging wordt gedaan kunnen de voorzitters nu nog geen antwoord geven.

Vechtdal