G-Parade over Kanaal en Vecht naar Duitsland

videoRuim 80 mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking en hun 54 begeleiders genoten zaterdag volop tijdens de G-parade. Vanuit Gramsbergen maakten ze een boottocht over het Kanaal Almelo - de Haandrik en de Overijsselse Vecht naar Duitsland.

Tot de vloot behoren de in Gramsbergen gebouwde zomp, met een lift waardoor mensen met een rolstoel aan boord kunnen, de snikke Johannes Veldkamp, een in 1907 gebouwde Groningse trekschuit, sloepen van de Havenvereniging Coevorden, een trekschuit en enkele begeleidende boten zoals die van de brandweer. Aan boord zaten accordeonisten te spelen en zanger Hans van der Velde vermaakte de passagiers voor de afvaart en bij terugkomst tijdens de aangeboden lunch.

De G-parade is een initiatief van de Stichting ProGram, zorginstelling Baalderborg Groep en Rotary Hardenberg, met als doel mensen met een beperking en hun begeleider/mantelzorger een feestje uitje te bezorgen. De G-parade dingt dit jaar mee naar een prijs in de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit, uitgeschreven door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij.

Volledig scherm
De vloot passeert het sluizencomplex in het Kanaal Almelo-de Haandrik.
 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal