G-Parade over Kanaal en Vecht naar Duitsland

videoRuim 80 mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking en hun 54 begeleiders genoten zaterdag volop tijdens de G-parade. Vanuit Gramsbergen maakten ze een boottocht over het Kanaal Almelo - de Haandrik en de Overijsselse Vecht naar Duitsland.

Tot de vloot behoren de in Gramsbergen gebouwde zomp, met een lift waardoor mensen met een rolstoel aan boord kunnen, de snikke Johannes Veldkamp, een in 1907 gebouwde Groningse trekschuit, sloepen van de Havenvereniging Coevorden, een trekschuit en enkele begeleidende boten zoals die van de brandweer. Aan boord zaten accordeonisten te spelen en zanger Hans van der Velde vermaakte de passagiers voor de afvaart en bij terugkomst tijdens de aangeboden lunch.

De G-parade is een initiatief van de Stichting ProGram, zorginstelling Baalderborg Groep en Rotary Hardenberg, met als doel mensen met een beperking en hun begeleider/mantelzorger een feestje uitje te bezorgen. De G-parade dingt dit jaar mee naar een prijs in de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit, uitgeschreven door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij.

Volledig scherm
De vloot passeert het sluizencomplex in het Kanaal Almelo-de Haandrik.

Vechtdal