Geen link tussen op Marktplaats aangeboden zitmaaier en woningoverval in de Krim

Video + UpdateEen op Marktplaats aangeboden zitmaaier blijkt niets met de gestolen zitmaaier bij een woningoverval in de Krim te maken te hebben. Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de in december gepleegde overval en dit leverde 49 tips op, voornamelijk over de gestolen zitmaaier.

In de uitzending werd dinsdagavond stilgestaan bij een deel van de buit, een zitmaaier.  Het ging hierbij om een machine van het merk Stiga Estate Tornado. Het zadel van de maaier was aangevreten door muizen. Gezien het gewicht van de machine moesten de overvallers in de nabijheid een busje of aanhanger hebben gehad. De politie zocht naar mensen die de twee met de maaier in de weer hebben gezien of naar mensen die de machine te koop aangeboden hebben gekregen.

Serienummer

De politie ontving na de uitzending tips over een zitmaaier die werd aangeboden op Marktplaats. Na onderzoek van de politie bleek deze zitmaaier niets met de woningoverval in de Krim te maken te hebben. De maaier had wel hetzelfde serienummer, maar het serienummer van deze maaiers is niet uniek.

Taser

De overval op de 82-jarige Bettie vond op 10 december plaats.  Ze deed tegen half acht ‘s avonds de voordeur open om haar kat uit te laten. Zij werd daarop naar binnengeduwd door een man met een bivakmuts op. Later kwam er een tweede man die een taser in haar nek duwde. Daarop werd ze opgesloten in een ruimte van 30 bij 70 cm. Terwijl ze daar gevangen zat gingen de mannen er onder andere vandoor met sieraden, een laptop, een mobiele telefoon, en trouwringen. Het ging om de ringen van haar, haar overleden man en haar moeder.

Quote

Als zij niet waren gekomen had ze het waarschijn­lijk niet overleefd.”

Sigrid Passchier, Politiewoordvoerder

Volksdansgroep

Omdat ze niet verscheen bij haar volksdansgroep maakten twee vriendinnen zich ongerust en gingen bij haar woning kijken. Daar werd ze gevonden, omdat een van hen een reservesleutel van het huis had. ,,Als zij niet waren gekomen had ze het waarschijnlijk niet overleefd”, zei woordvoerder Sigrid Passchier in de uitzending van Opsporing Verzocht.

Bekijk hier het item in de uitzending van Opsporing Verzocht:

Volledig scherm
De politie deed daags na de overval onderzoek in en bij de woning. © 112Hardenberg
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Vechtdal