Een zogeheten ‘Kettinghor’ tilt met een gemiddelde snelheid van 100 meter per uur het spoor op, harkt met een grote ketting het spoorgrind onder het spoor vandaan en vervangt deze 'ballast' door nieuwe stenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zogeheten ‘Kettinghor’ tilt met een gemiddelde snelheid van 100 meter per uur het spoor op, harkt met een grote ketting het spoorgrind onder het spoor vandaan en vervangt deze 'ballast' door nieuwe stenen. © ProRail

Geen trein maar bus en omrijden bij vernieuwen spoor in Mariënberg en Gramsbergen

Vanaf vrijdag moeten treinreizigers tussen Mariënberg en Emmen een week lang rekening houden met vertraging en alternatief busvervoer. In de periode tussen 29 mei en 8 juni ligt het spoor er uit. Dan vernieuwt aannemer Swietelsky Rail in opdracht van ProRail over een lengte van in totaal ruim vier kilometer de oude ballast, bielzen en spoorstaven. 

  1. Asielzoekers en hun buddy's weten het al: azc Hardenberg vijf jaar langer open
    PREMIUM
    video

    Asielzoe­kers en hun buddy's weten het al: azc Hardenberg vijf jaar langer open

    Mag het asielzoekerscentrum Hardenberg vijf jaar langer open blijven? Over die vraag neemt de gemeenteraad komend najaar een beslissing, gebaseerd op de mening van de inwoners en alle opgedane ervaringen sinds de opening van ‘Heemserpoort’ in oktober 2016. Voor de deelnemers aan het Buddy Project en de Hardenbergse vrijwilligers is er geen twijfel: de vergunning mag met vijf jaar verlengd worden.

Vechtdal