Een snoertje erin, en laden maar.
Volledig scherm
Een snoertje erin, en laden maar. © ROBIN UTRECHT

Gemeente Hardenberg wil in elke kern een laadpaal voor elektrische auto's

De gemeente Hardenberg is begonnen met het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s. De bedoeling is dat elke kern in de gemeente Hardenberg de beschikking krijgt over een openbare laadpaal. Daarnaast kunnen inwoners uit de gemeente Hardenberg een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal in hun directe omgeving.

Wethouder Jan ten Kate van de gemeente Hardenberg is in overleg met de verschillende plaatselijke belangenorganisaties over de uitrol van elektrische laadpalen. Niet alleen overigens, want samen met 43 gemeenten in de provincies Gelderland en Overijssel is de gemeente Hardenberg onderdeel van de ‘Overijsselse en Gelderse aanpak voor slim openbaar laden’. De komende jaren worden in al die gemeenten laadpalen geplaatst. 

Laadpalen onder gemeentehuis

De gemeente Hardenberg wil alle grote kernen in de gemeente voorzien van een openbare laadpaal. Waar deze openbare laadpaal komt te staan is in overleg bepaald. Met de Plaatselijk Belangen uit de kleinere kernen is de gemeente in gesprek gegaan om te bepalen of ook hier behoefte is aan een openbare laadpaal. In Hardenberg staan overigens al wel elektrische laadpalen. In de parkeergarage onder het gemeentehuis zijn er een handjevol.

Daarnaast kunnen alle inwoners, forenzen en werkenden uit de gemeente Hardenberg een openbare laadpaal in hun eigen omgeving aanvragen, mits voldaan wordt aan de gestelde voorwaarden. Zo wordt het voor mensen die niet op eigen terrein een laadpaal kunnen plaatsen, gemakkelijker om een elektrische auto aan te schaffen. ,,Slim laden draagt nog meer bij aan een schonere lucht, minder CO2 uitstoot en gebruik van duurzaam opgewekte energie”, aldus Ten Kate. ,,Dit past binnen de doelstellingen van Hardenberg als groene gemeente.”

  1. Reisagentes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbranche te steunen: ‘Bali er ook zo van?’
    PREMIUM

    Reisagen­tes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbran­che te steunen: ‘Bali er ook zo van?’

    Reisagentes Antoinette Nicolai van YourTravel en Janneke Eggengoor van The Travel Club uit Hardenberg snappen het chagrijn wel bij al die mensen die hun vakantie in rook zagen zien opgaan. ,,Maar we wilden ook iets positiefs tegenover al die negativiteit zetten”, vertelt Nicolai. Vandaar een t-shirtactie als ‘pleister op de wonde’ voor de reisbranche met ludieke teksten: ‘Bali er ook zo van?’

Vechtdal