Links de ingang van de supermarkt, rechts de laad- en losplek van supermarkt Alfring. De PLUS wil graag uitbreiden, omdat dat ook verkeersveiliger zou zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Links de ingang van de supermarkt, rechts de laad- en losplek van supermarkt Alfring. De PLUS wil graag uitbreiden, omdat dat ook verkeersveiliger zou zijn. © Frank Uijlenbroek

Gemeente Hardenberg zet voorlopig een streep door uitbreiding supermarkt Bergentheim na bezwaren uit de buurt

De gemeente Hardenberg werkt niet mee aan een voorgenomen uitbreiding van de PLUS-supermarkt Alfring in Bergentheim. De plek waar nieuwe magazijnruimte moet worden gebouwd voldoet niet aan het bestemmingsplan. Daarnaast zijn buurtbewoners tegen omdat de extra opslag precies tussen hun tuinen komt te liggen. De grootgrutter zelf is vol verbazing over de ‘nee'.  

De supermarkt aan het Doctor J.H.C. Bastingplein in het hart van het dorp denkt juist met de uitbreiding de omliggende buurt tegemoet te komen. Nu is het zo dat in de Dorpsstraat aan de zijkant van de winkel wordt geladen en gelost, maar dat de ruimte er zo beperkt is dat de rolcontainers op de stoep en op de straat worden gezet. 

Vechtdal