Jaap Wilts (links) en Gerrit Hugen op Gerrits werk, Larcom in Hardenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Wilts (links) en Gerrit Hugen op Gerrits werk, Larcom in Hardenberg. © Frank Uijlenbroek

Gerrit en Jaap zitten straks samen op een stembureau in Hardenberg - en dat is (nu nog) best bijzonder

Gerrit uit De Krim heeft een doel: laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen doen in de samenleving. Woensdag geeft hij als stembureaulid, ondersteund door Jaap, alvast het goede voorbeeld: ,,Ik beïnvloed alleen het humeur van de kiezers.”

 1. Herman adviseert grensgangers uit Vechtdal en Duitsland: ‘Pas op met thuiswerken’
  PREMIUM

  Herman adviseert grensgan­gers uit Vechtdal en Duitsland: ‘Pas op met thuiswer­ken’

  Steeds meer Overijsselse bedrijven die kampen met personeelstekorten, zoeken ook over de landsgrenzen heen naar nieuwe medewerkers. Veel grensgangers kiezen voor een baan als pendelaar. Maar daar zitten wel haken en ogen aan, benadrukt Herman Lammers, adviseur namens Euregio. De wet- en regelgeving in beide landen verschillen van elkaar. En daarom moet bijvoorbeeld goed worden bekeken aan welk land belasting moet worden afgedragen en hoe het staat met thuiswerken.
 2. Voetbalsters leefden toe naar zinderend promotieduel, maar toen kwam bericht van de KNVB
  PREMIUM
  update

  Voetbal­sters leefden toe naar zinderend promotiedu­el, maar toen kwam bericht van de KNVB

  Op neutraal terrein, het sportpark in Rouveen, zouden de voetbalsters van Sportclub Genemuiden en FC Ommen zaterdag strijden om een plaats in de eerste klasse. Maar de beslissingswedstrijd is door de KNVB geschrapt. Beide teams promoveren omdat het Drentse Vitesse’63 zich heeft teruggetrokken. Het zorgt bij de aanvoersters Danique Jansen (Genemuiden) en Linda van de Meeberg (Ommen) voor gemengde gevoelens.

Vechtdal