Ben Bakkenes houdt besluitvorming over het nieuwe gezondheidspark dat hier aan de horizon verrijst nauwgezet bij. Met het indienen van planschadecompensatie was-ie echter te laat.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Bakkenes houdt besluitvorming over het nieuwe gezondheidspark dat hier aan de horizon verrijst nauwgezet bij. Met het indienen van planschadecompensatie was-ie echter te laat. © Frank Uijlenbroek

Gezondheidspark in Hardenberg komt er, maar schadevergoeding buurtbewoners niet: ‘Jullie zijn te laat’

Als het gezondheidspark aan de boorden van Hardenberg straks met meerdere gebouwen uit de grond wordt gestampt, zitten Ben en Henja Bakkenes en de andere omwonenden op een houtje te bijten. Het uitzicht wordt in hun ogen bedorven, maar tot een schadevergoeding leidt dat niet. De buurtjes zijn te laat, stelt de gemeente Hardenberg. ,,We willen nu anderen waarschuwen.” 

 1. Raadsleden Hardenberg willen eerst zelf met COA praten over weren ‘veiligelanders’: 'Wat kan wel?’
  PREMIUM

  Raadsleden Hardenberg willen eerst zelf met COA praten over weren ‘veilige­lan­ders’: 'Wat kan wel?’

  De Hardenbergse raad neemt pas over enkele weken een definitief besluit over hoe overlastgevende asielzoekers uit het azc geweerd moeten worden. CDA’er Piet-Cees van der Wel stelde vanavond tijdens de raadsvergadering namens alle fractievoorzitters voor om het agendapunt door te schuiven en binnenkort eerst zelf met een vertegenwoordiger van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) te praten.
 2. Arriva stelt reisverbod in om overlastgevende asielzoekers op Vechtdallijn te weren (en wil geld voor extra personeel)
  PREMIUM

  Arriva stelt reisverbod in om overlastge­ven­de asielzoe­kers op Vechtdal­lijn te weren (en wil geld voor extra personeel)

  De maatregelen die Arriva voor ogen heeft om de veiligheid in de treinen tussen Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Emmen te vergroten kosten al snel 1,5 miljoen euro. Dat heeft de vervoerder uit laten rekenen, waarbij het vooral mikt op invoering van een reisverbod en het aannemen van extra personeel. Dat wordt dan pijlsnel ingevlogen als ergens escalatie dreigt.
 1. Video van de Dag | Iedereen is jaloers op de coronacoup van Thierry: ‘Ik heb het nummer voor jullie’

  Video van de Dag | Iedereen is jaloers op de coronacoup van Thierry: ‘Ik heb het nummer voor jullie’

  19 januari
 2. Avondklok aanstaande: steun groeit in de Tweede Kamer
  Play

  Avondklok aanstaande: steun groeit in de Tweede Kamer

Vechtdal