De verontreiniging van het afwateringskanaal in Farmsum. GroenLinks Overijssel stelt vragen aan de provincie., met betrekking tot de opslagplaats in Hardenberg.
Volledig scherm
De verontreiniging van het afwateringskanaal in Farmsum. GroenLinks Overijssel stelt vragen aan de provincie., met betrekking tot de opslagplaats in Hardenberg. © De Vries Media

GroenLinks stelt vragen over aardgascondensaat in Hardenberg

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft vandaag maatregelen genomen na het lekken van een gevaarlijke stof in Delfzijl. Reden genoeg voor GroenLinks Overijssel om vragen te stellen aan het provincie bestuur, aangezien er in Hardenberg ook aardgascondensaat opgeslagen wordt.

 1. Hardenbergse hulpverleenster in tranen: gevlucht van weeshuis in Oeganda na geweldsgolf
  PREMIUM

  Hardenberg­se hulpver­leen­ster in tranen: gevlucht van weeshuis in Oeganda na gewelds­golf

  Voor de Hardenbergse Gini Pullen is 2020 een rampjaar geworden. Een groep van vijftien mannen overviel in maart haar eigenhandig opgezette weeshuis in Oeganda, terwijl zijzelf in Nederland was. Recent heeft ze Oeganda moeten ontvluchten, doordat de aanstaande presidentsverkiezingen een geweldsgolf in het land veroorzaakt. Ziet ze haar levenswerk, de ‘Home of Hope and Dreams’, in rook opgaan?
 1. de Stentor Nieuws Update: flinke stormschade en discussie over avondklok losgebarsten
  Play

  de Stentor Nieuws Update: flinke stormscha­de en discussie over avondklok losgebar­sten

  21 januari
 2. Politie gaat bij avondklok snel handhavend optreden
  Play
  Politie gaat bij avondklok snel optreden

  Politie gaat bij avondklok snel handhavend optreden

Vechtdal