Gerrit Hartholt en Paula Wiet uit Dedemsvaart maken zich zorgen over drank en drugs gebruik bij jonge tieners en hebben zich aangesloten bij een oudergroep die bewustwording wil bevorderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Hartholt en Paula Wiet uit Dedemsvaart maken zich zorgen over drank en drugs gebruik bij jonge tieners en hebben zich aangesloten bij een oudergroep die bewustwording wil bevorderen. © Frank Uijlenbroek

Groep ouders in Dedemsvaart verzet zich tegen gemak waarmee tiener alcohol krijgt

Drank- en drugsgebruik onder jonge tieners. Het moet maar eens afgelopen zijn, zegt een groep ouders uit Dedemsvaart. Ze willen andere ouders met een carnavalsstunt en theatervoorstelling bewust ervan maken dat zij daar een belangrijke rol in kunnen vervullen. ,,Het gemak waarop alcohol thuis wordt geschonken moet weg.’’

 1. Asielzoekers en hun buddy's weten het al: azc Hardenberg vijf jaar langer open
  PREMIUM
  video

  Asielzoe­kers en hun buddy's weten het al: azc Hardenberg vijf jaar langer open

  Mag het asielzoekerscentrum Hardenberg vijf jaar langer open blijven? Over die vraag neemt de gemeenteraad komend najaar een beslissing, gebaseerd op de mening van de inwoners en alle opgedane ervaringen sinds de opening van ‘Heemserpoort’ in oktober 2016. Voor de deelnemers aan het Buddy Project en de Hardenbergse vrijwilligers is er geen twijfel: de vergunning mag met vijf jaar verlengd worden.
 2. Burgemeesters brengen lintjes thuis in Dalfsen en Hardenberg, wel feestelijk samenzijn in Ommen
  PREMIUM

  Burgemees­ters brengen lintjes thuis in Dalfsen en Hardenberg, wel feestelijk samenzijn in Ommen

  Ze hebben er even op moeten wachten, maar vandaag hebben dertien inwoners van Dalfsen, Ommen en Hardenberg eindelijk hun beloofde lintje thuis. Op de dag van de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag, op vrijdag 24 april, kregen ze het heugelijke nieuws al wel te horen dat het Zijne Majesteit had behaagd om hen een koninklijke onderscheiding toe te kennen. Maar de versierselen konden vanwege de coronacrisis niet worden uitgereikt.

Vechtdal