Grote schuurbrand in Dedemsvaart: koeien gered van verstikking

videoBij een grote uitslaande brand in een schuur in Dedemsvaart zijn vanmiddag een achttal jonge koeien gered. Het vuur op het boerenerf is inmiddels geblust. Er vielen geen gewonden bij de brand.

De brand brak tegen 16.20 uur uit  op een erf van een veehouder aan de Langejacht. In de schuur werd hooi opgeslagen. In een aangrenzend deel van de schuur stonden enkele pinken. ,,De dieren kregen last van de rook en zijn toen uit de schuur gehaald’’, aldus brandweerwoordvoerder Jan Wittenberg.  Volgens Wittenberg ging het in totaal ‘om zo’n acht pinken’ die zijn gered van verstikking.

Kraan

Het sein brand meester werd tegen 17.50 uur gegeven. Het hooi werd daarna met een kraan uit de schuur gehaald en vervolgens afgeblust in een weiland. ,,Dat gaat nog wel een poos duren voordat wij daarmee klaar zijn’’, aldus Wittenberg.

Bij de schuurbrand kwam veel rook vrij. De brandweer riep omwonenden die last hadden van de rook op om ramen en deuren te sluiten. Ook werd geadviseerd om de ventilatie uit te zetten. De brandweer kwam met meerdere eenheden uit verschillende gemeenten naar het boerenerf om de brand te bestrijden.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Volledig scherm
Bij de brand in Dedemsvaart komt veel rook vrij. © 112-Hardenberg

Vechtdal