Robert Prins (rechts) vertelt staatssecretaris Eric van der Burg van asielzaken in zijn sportzaak over de overlast die hij ervaart van een groepje azc-bewoners. Burgemeester Maarten Offinga (links) luistert mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert Prins (rechts) vertelt staatssecretaris Eric van der Burg van asielzaken in zijn sportzaak over de overlast die hij ervaart van een groepje azc-bewoners. Burgemeester Maarten Offinga (links) luistert mee. © Charlotte Hees/Ministerie van Justitie & Veiligheid

‘Haags’ bezoek aan Hardenberg na brandbrief overlast asielzoekers: ‘Verhalen waren indrukwekkend’

De brandbrief van burgemeester Maarten Offinga over de overlast van asielzoekers in Hardenberg is niet onderin een la bij het ministerie beland. Staatssecretaris Eric van der Burg van asielzaken ging dinsdagmiddag - twee weken na de brief - poolshoogte nemen. 

2 reacties

 • Andre Eggerding

  22 uur geleden
  Zinloze bezoeken. De oorzaak van het probleem wordt niet weggenomen.
 • peter Freriks

  1 dag geleden
  Nederland is vol zorg eerst dat er geen Nederlanders meer buiten slapen waarom mogen de Nederlandse mensen niet in een asiel opvang wonen je hebt dan geen cultuur verschillen en minder criminaliteit geen
 1. Thijs bespaart door voor huisgenoten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’
  PREMIUM

  Thijs bespaart door voor huisgeno­ten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’

  De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we vooral in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Thijs Bakker (23) uit Zwolle woont in een studentenhuis en merkt dat het goedkoper is om samen met zijn huisgenoten boodschappen te doen en te koken. ,,Maar het is vooral gezelliger.”

Vechtdal