Han Stapersma uit Dedemsvaart is tevreden over zijn pelletkachel. ,,De warmte is behaaglijk." Nu hij ook zijn aangevraagde subsidie binnen heeft is hij helemaal gelukkig.
Volledig scherm
PREMIUM
Han Stapersma uit Dedemsvaart is tevreden over zijn pelletkachel. ,,De warmte is behaaglijk." Nu hij ook zijn aangevraagde subsidie binnen heeft is hij helemaal gelukkig. © Frank Uijlenbroek

Han (74) uit Dedemsvaart moest even aandringen, maar heeft subsidie voor pelletkachel dan eindelijk binnen

Het duurde even en Han Stapersma moest er hard voor knokken, maar uiteindelijk heeft hij van het Rijk de subsidie die hij aanvroeg voor zijn pelletkachel gekregen. De inwoner van Dedemsvaart schreef de ene brief na de brief andere en bewees dat de aanhouder in dit geval daadwerkelijk wint. ,,De 500 euro zijn keurig betaald. Zonder commentaar.”

De teleurstelling die zich zo eind vorig jaar meester maakte van Han Stapersma (74), veranderde begin dit jaar in woede. De inwoner van Dedemsvaart schafte in oktober een pelletkachel van 1.250 euro aan, met daarbij in het achterhoofd dat hij de door de rijksoverheid beschikbare subsidie à 500 euro spoedig op zijn rekening tegemoet kon zien.

  1. Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar
    PREMIUM

    Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar

    Door de strenge maatregelen die nodig zijn om de opmars van het coronavirus te blokkeren, wordt het de komende maanden lastiger te beoordelen of het asielzoekerscentrum in Hardenberg nog eens vijf jaar langer open kan blijven. De evaluatie is nodig zodat de gemeenteraad komend najaar een weloverwogen besluit kan nemen over het verlengen of beëindigen van de opvang van asielzoekers in het Hardenbergse azc.

Vechtdal