Eerlijk Vechtdal Vlees in Collendoorn had zaterdag een open dag. De Bonte Bentheimers konden worden gevoerd en geaaid. Dat deed Lauri van der Most graag.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerlijk Vechtdal Vlees in Collendoorn had zaterdag een open dag. De Bonte Bentheimers konden worden gevoerd en geaaid. Dat deed Lauri van der Most graag. © M Dkrijger

Hap, slik, weg! Varkens in Collendoorn laten zich eikels goed smaken

Eerlijk Vechtdal Vlees in Collendoorn had zaterdag een open dag. De Bonte Bentheimers konden worden gevoerd en geaaid. Dat is broodnodig. ,,Sommige kinderen hebben nog nooit een varken in het echt gezien."

 1. Akke Bleker uit Hardenberg wil na veertig jaar door als turntrainer: 'Het gaat nog zo lekker’
  PREMIUM

  Akke Bleker uit Hardenberg wil na veertig jaar door als turntrai­ner: 'Het gaat nog zo lekker’

  Akke Bleker is morgen veertig jaar turntrainster in Hardenberg. Eerst bij de gymnastiekvereniging DOS (Door Oefening Sterk), daarna met haar man Cor bij het door hen in 2004 als bedrijf opgezette Turn- en Sportcentrum Hardenberg (TSH), dat een fabriek ombouwde tot turnhal. Jubileren in coronatijd is lastig, maar Akke laat zich deze dagen verrassen. Volgend jaar hoopt ze op een reünie met oud-leden die ze in het verleden onder haar hoede had.
 2. Woedende reacties op ludiek coronafilmpje van Vechtdal College: ‘Maar we zwichten niet’
  PREMIUM
  video & poll

  Woedende reacties op ludiek coronafilm­pje van Vechtdal College: ‘Maar we zwichten niet’

  ‘Ik had mijn kind direct van deze school gehaald’, ‘kindermishandeling!’ en ‘grote pedagogische onkunde’. Het Vechtdal College in Hardenberg heeft een stortvloed aan - veelal negatieve - reacties op sociale media over zich heen gekregen na publicatie van een ludiek bedoeld coronafilmpje. Vooral mensen die tegen het mondkapjes-advies lijken te zijn, openen de aanval op de school.

Vechtdal