Volledig scherm
Burgemeester Peter Snijders. © Gemeente Hardenberg

Hardenberg blij met groei inwoners en bedrijvigheid

Als een van de weinige grensgemeenten in Oost-Nederland blijft Hardenberg groeien. De 61.000ste inwoner is in het vizier, en daar toonde burgemeester Peter Snijders zich dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hardenberg tevreden over. 

Dat hogere inwonertal betekent dat Hardenberg een grotere gemeenteraad krijgt na de verkiezingen van 21 maart. Er komen twee raadszetels bij, waardoor het aantal raadsleden stijgt van 31 naar 33.

Ook gaat de verkoop van bedrijfsgrond hard. ,,We zijn bijna uitverkocht. We nemen dit jaar opnieuw een toppositie in Overijssel in als het gaat om de hoeveelheid verkochte bedrijfsgrond. Maar liefst 14 hectare ging over de toonbank'', aldus Snijders.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Vechtdal