Wethouder Maarten Offinga
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Maarten Offinga © Hoge Noorden/Jaap Schaaf

Hardenberg blij met voordracht Friese burgervader, ook in de kleine kernen: ‘Hij brengt frisheid en veel ervaring’

Hardenbergers reageren louter positief op de voordracht van Maarten Offinga als nieuwe burgemeester. Op sociale media spreken inwoners van de gemeente de verwachting uit dat de 57-jarige Fries de aanpak van zijn voorgangers van 'gewoon doen’ en samen de schouders ergens onder zetten zal voortzetten en waar mogelijk zelfs verbeteren.

 1. Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenbergse hondencontroleur niet thuis
  PREMIUM

  Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenberg­se hondencon­tro­leur niet thuis

  Net op het moment dat de gemeente Hardenberg de controleurs weer op pad stuurt voor de jaarlijkse hondencontrole, klinkt er kritiek in Den Haag op de hondentaks. Demissionair minister van Binnenlandse zaken Ollongren wil met gemeenten die de belasting nog innen - ongeveer de helft - om tafel. Hardenberg lijkt er vooralsnog wel aan vast te houden . „De hondenbelasting is voor de gemeente Hardenberg geen ‘goudmijntje’, maar een vergoeding voor de kosten”, zegt wethouder Martijn Breukelman.
 2. De grondstof van de toekomst ligt in Drenthe en Overijssel gewoon langs de kant van de weg: ‘Het hoeft niet meer uit Singapore te komen’
  PREMIUM
  3

  De grondstof van de toekomst ligt in Drenthe en Overijssel gewoon langs de kant van de weg: ‘Het hoeft niet meer uit Singapore te komen’

  De grondstof van de toekomst ligt in grote hoeveelheden langs de provinciale weg in Meppel en in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een bont regionaal gezelschap bundelt de krachten om van bermgras en rietsluiksel nieuwe spullen te maken: stoelen, bouwplanken, isolatiemateriaal. Er kan zelfs groen gas mee worden opgewekt: ,,Dan kun je de cv-ketel die je nu hebt gewoon houden.”

Vechtdal