Burgemeester Peter Snijders van Zwolle, oud-burgervader van Hardenberg, draagt een mondkapje van de Veiligheidsregio IJsselland als hij arriveert voor het wekelijkse beraad met de burgemeesters van de 25 Nederlandse veiligheidsregio's.
Volledig scherm
Burgemeester Peter Snijders van Zwolle, oud-burgervader van Hardenberg, draagt een mondkapje van de Veiligheidsregio IJsselland als hij arriveert voor het wekelijkse beraad met de burgemeesters van de 25 Nederlandse veiligheidsregio's. © ANP/Jeroen Jumelet

Hardenberg deelt gratis mondkapjes uit aan minima

Ook mensen met een minder gevulde portemonnee kunnen in Hardenberg coronaproof de straat op, of winkel, bus en trein in dankzij een actie van de gemeente. Die deelt gratis mondkapjes uit, vooral bedoeld voor inwoners die met weinig geld rond moeten komen. Die belofte deed wethouder Gitta Luiten nadat 50Plus-raadslid Gijs Schuurman daar dinsdagavond dringend om vroeg aan het slot van de eerste begrotingsvergadering. 

 1. Gezondheidspark in Hardenberg komt er, maar schadevergoeding buurtbewoners niet: ‘Jullie zijn te laat’
  PREMIUM

  Gezond­heids­park in Hardenberg komt er, maar schadever­goe­ding buurtbewo­ners niet: ‘Jullie zijn te laat’

  Als het gezondheidspark aan de boorden van Hardenberg straks met meerdere gebouwen uit de grond wordt gestampt, zitten Ben en Henja Bakkenes en de andere omwonenden op een houtje te bijten. Het uitzicht wordt in hun ogen bedorven, maar tot een schadevergoeding leidt dat niet. De buurtjes zijn te laat, stelt de gemeente Hardenberg. ,,We willen nu anderen waarschuwen.”
 1. Wauw! Wolf rent op klaarlichte dag door de weilanden bij Apeldoorn
  Play

  Wauw! Wolf rent op klaarlich­te dag door de weilanden bij Apeldoorn

 2. Pand in Zwolle ontruimd na vondst van poederbrief
  Play

  Pand in Zwolle ontruimd na vondst van poeder­brief

Vechtdal