Op de Prins Bernhard brug in Hardenberg hangen vlaggen, maar ook kinderkleding en spandoekjes aan lantarenpalen. Op een banier luidt de tekst 'Geef ons kind terug'.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Prins Bernhard brug in Hardenberg hangen vlaggen, maar ook kinderkleding en spandoekjes aan lantarenpalen. Op een banier luidt de tekst 'Geef ons kind terug'. © Alex Mulder

Hardenberg haalt zelf kinderkleding en spandoeken uit lantaarnpalen: ‘Onsmakelijk en ongepast’

De gemeente Hardenberg gaat zelf de kinderkleding en spandoekjes verwijderen die ‘bezorgde burgers’ samen met boeren in lichtmasten rondom het gemeentehuis hebben opgehangen. Dat laat burgemeester Maarten Offinga vandaag weten via een woordvoerder. 

13 reacties

 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Al die boze en niet overleggende typen. Stop de akties. We zijn het zat
 • J. Albers

  2 maanden geleden
  Met het weghalen van vlaggen wordt het probleem niet opgelost. 1673 kinderen zijn wegens uithuisplaatsing agv toeslagen schandaal nog steeds niet thuis. Blauw wit rood staat voor nood! En de burgemeester vindt het allemaal ongepast? Hoe zou hij reageren als zijn kinderen (zoals we inmiddels weten) onder valse voorwendselen uit huis zouden zijn geplaatst? Ongepast? Nee dit is een schreeuw om hulp tegen een onmenselijke overheid. Een nachtmerrie voor ouders die maar door gaat.
 • G. van Braak

  2 maanden geleden
  Geachte heer Schinkel, het gaat hier om Nederlandse problemen, ze hebben het niet over Poetin, de vlaggen voor de Homo's en de Oekraïne blijven tochook hangen. Wie nu nog niet begrijpt wat Blauw, Wit, Rood betekent hoor hier niet thuis.
 • H Schubert

  2 maanden geleden
  Omgekeerde vlaggen? Het zegt vlgs mij voldoende. Een groot deel van NL in nood. Help!!! Niet 1, maar ontelbaren. Dit moet politiek wel aangrijpen zou ik denken. Ik verwacht dat de gevestigde orde in Den Haag hier echter(helaas) niks mee doet. 'Schouder ophalend. Die boertjes zijn wel sneu!' Aanname!
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  Vinden jullie het ook goed als sympathisanten van Putin leuzen aan de lsntaarnpalen ophangen ? Of protesten tegen de bombardenenten in Gaza ? Moet toch ook kunnen ? Iedereen is toch gelijk ? Allemaal wel of allemaal niet . Zo niet dan hoor je niet in dit land thuis . NB. Ik ga voor iedereen niet .Dus alles weg uit de openbare ruimte.