Nu moet nog worden betaald voor een plekje in de parkeergarage onder het gemeentehuis van Hardenberg. Na de zomer van 2021 wordt hier parkeren de eerste drie uur gratis.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu moet nog worden betaald voor een plekje in de parkeergarage onder het gemeentehuis van Hardenberg. Na de zomer van 2021 wordt hier parkeren de eerste drie uur gratis. © Benny Koerhuis

Hardenberg kiest voor eerste drie uur gratis parkeren in twee kelders

Automobilisten kunnen in de loop van volgend jaar de eerste drie uur gratis parkeren in twee parkeerkelders in Hardenberg. Dat kan op elk moment in de parkeergarage onder het gemeentehuis, en iedere zaterdag ook onder het multifunctionele gebouw LOC+.  Met een ruime meerderheid heeft de Hardenbergse gemeenteraad vanavond ingestemd met dit voorstel.

Met dit scenario wordt de parkeerdruk volgens het college van burgemeester en wethouders beter verdeeld over de stad. Wie gemakkelijk dichtbij de winkels wil parkeren, moet daarvoor betalen. De hele dag gratis parkeren kan op grotere afstand van het centrum op de parkeerterreinen aan de Parkweg en bij de brandweerkazerne. Bert Gelling (VVD) en Jacco Rodermond (D66) voelden meer voor het idee van de centrumondernemers, die twee weken geleden bij monde van voorzitter Henk Schoemaker van de Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg (SCSH) opperden om het eerste uur parkeren in het hele centrum gratis te maken. 

Vechtdal