Volledig scherm
Hardenberg doet mee met 'Orange the World' © Gemeente Hardenberg / fotobewerking de Stentor

Hardenberg kleurt oranje voor ‘Orange the World’

Het gemeentehuis van Hardenberg en de gashouder in Dedemsvaart zullen vanavond in oranje gehuld zijn. Ook de raadsleden zullen in oranje outfits in de raadzaal verschijnen, vanwege de wereldwijde actie ‘Orange the World'.  Net als de provincie en enkele andere gemeenten in Overijssel besteedt Hardenberg aandacht aan deze campagne tegen geweld tegen vrouwen. 

Een paar vrouwelijke raadsleden in Hardenberg kwamen met het voorstel om mee te doen met deze actie. Hierdoor zijn vanavond het gemeentehuis in Hardenberg en de gashouder in Dedemsvaart in het oranje gehuld. Tijdens de raadsvergadering zal de oranje kleur ook goed te zien bij de raadsleden. Een oranje pak heeft burgemeester Wiggers echter niet klaarliggen: ,,Maar wel een oranje stropdas.’’ 

Alle lagen van de bevolking

Orange The World is een wereldwijde campagne tegen geweldig tegen vrouwen: ,,Geweld tegen vrouwen en meisjes komt overal voor, in alle lagen van de bevolking, en kan alleen stoppen als daar op alle niveaus aan wordt gewerkt; internationaal, nationaal, provinciaal en lokaal’', laat Marije Cornelissen, directeur van UN Women Nederland, weten.  

Ook in veel andere plaatsen wordt aandacht besteedt aan de actie, die loopt van 25 november tot 10 december. In Meppel krijgen  verschillende bruggen namelijk een oranje kleurtje, ook de spits van de Nieuwe Toren in Kampen kleurde vorige week oranje. 

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal