Een antenne op elke hoek van de straat, zoals hier op een bewerkt straatbeeld in Zutphen. Om het nieuwe 5G-netwerk voor sneller internet de komende jaren 'uit te rollen' zijn nieuwe zendmasten nodig maar ook kleinere antennes ('small-cells') op of in openbare gebouwen, lantaarnpalen, bushokjes en verkeerslichten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een antenne op elke hoek van de straat, zoals hier op een bewerkt straatbeeld in Zutphen. Om het nieuwe 5G-netwerk voor sneller internet de komende jaren 'uit te rollen' zijn nieuwe zendmasten nodig maar ook kleinere antennes ('small-cells') op of in openbare gebouwen, lantaarnpalen, bushokjes en verkeerslichten. © Fotobewerking Jeroen Jazet

Hardenberg maakt alles over straatverlichting openbaar: ook ‘smart lantaarnpalen’?

Twee inwoners hebben Hardenberg via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) gevraagd om alle documenten over straatverlichting in de gemeente openbaar te maken. Daarbij willen ze ook expliciet stukken ontvangen die te maken hebben met het ‘smart maken van de publieke ruimte’ (‘the internet of things’), ‘crowd control’ en ‘civil monitoring’.