De Aldi in Dedemsvaart.
Volledig scherm
PREMIUM
De Aldi in Dedemsvaart. © archief/Frans Paalman

Hardenberg moest in Aldi-Dedemsvaartconflict alsnog whatsapps en email wethouders doorvlooien

De gemeente Hardenberg heeft alsnog de emails en whatsapps van een aantal wethouders, projectleiders en ambtenaren doorzocht op informatie over het supermarktconflict in Dedemsvaart. Dit is gebeurd terwijl  een door discounter Aldi aangespannen rechtszaak liep. Dit blijkt uit een einduitspraak van de Raad van State.

 1. Gedeputeerde wil kanaalbewoners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niets beloven
  PREMIUM

  Gedeputeer­de wil kanaalbewo­ners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niets beloven

  Bewoners van beschadigde huizen langs Kanaal Almelo-De Haandrik keken reikhalzend uit naar 26 mei 2020, de dag waarop het rapport uitkwam, dat zou aantonen dat de schades zijn veroorzaakt door werk aan het kanaal. Maar de onderzoekers legden die link niet. Bijna een jaar later is de oorzaak nog niet bekend. Gedeputeerde Bert Boerman uit Kampen: „Ik zou het liefst zeggen, dat het allemaal goed komt. Maar dat kan ik niet.”
 2. PlasticRoad uit Hardenberg gaat de markt op met ‘slimme’ plastic wegen: Efteling klopt ook aan
  PREMIUM
  1

  Plasti­cRoad uit Hardenberg gaat de markt op met ‘slimme’ plastic wegen: Efteling klopt ook aan

  Het Hardenbergse PlasticRoad gaat vanaf vandaag officieel de markt op met fietspaden, trottoirs, parkeerplaatsen en perrons van gerecycled huishoudelijk afvalplastic. Het bedrijf legde het eerste stukje drie jaar geleden aan in Zwolle en daarna in Giethoorn. Die proeven slaagden met vlag en wimpel. Tussen toen en nu ‘hebben we PlasticRoad doorontwikkeld en nu zijn we klaar voor marktintroductie’, zegt managing director Eric Kievit.

Vechtdal