Volledig scherm
Een stempotlood voor de verkiezingen. © ANP/Marco de Swart

Hardenberg opent ook 41 stembureaus voor Europa

De gemeente Hardenberg richt op 23 mei voor de Europese parlementsverkiezingen net zo veel stembureaus in als volgende week voor de provincie en waterschappen, namelijk 41. Naast de veertig reguliere stembureaus staat bij het station ook dan weer een mobiel stembureau, de ‘stembus’.

Na de verkiezingen van woensdag 20 maart voor Provinciale Staten en waterschappen, kan op donderdag 23 mei weer een gang naar de stembus worden gemaakt voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Die verkiezingen zijn op donderdag en niet op de gebruikelijke woensdag, omdat in de Europese Akte voor die verkiezing is vastgelegd dat gestemd kan worden in een vierdaagse periode die loopt van donderdag tot en met zondag. Nederland heeft gekozen voor een dag zo dicht mogelijk bij de woensdag, en dat is dus de donderdag. 

  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal