Volledig scherm
Een stempotlood voor de verkiezingen. © ANP/Marco de Swart

Hardenberg opent ook 41 stembureaus voor Europa

De gemeente Hardenberg richt op 23 mei voor de Europese parlementsverkiezingen net zo veel stembureaus in als volgende week voor de provincie en waterschappen, namelijk 41. Naast de veertig reguliere stembureaus staat bij het station ook dan weer een mobiel stembureau, de ‘stembus’.

Na de verkiezingen van woensdag 20 maart voor Provinciale Staten en waterschappen, kan op donderdag 23 mei weer een gang naar de stembus worden gemaakt voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Die verkiezingen zijn op donderdag en niet op de gebruikelijke woensdag, omdat in de Europese Akte voor die verkiezing is vastgelegd dat gestemd kan worden in een vierdaagse periode die loopt van donderdag tot en met zondag. Nederland heeft gekozen voor een dag zo dicht mogelijk bij de woensdag, en dat is dus de donderdag. 

  1. Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezingen Vechtstromen

    Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezin­gen Vechtstro­men

    Water Natuurlijk heeft de meeste stemmen gekregen bij de verkiezingen voor het waterschap Vechtstromen en komt met zes zetels in het algemeen bestuur. Dat is één zetel meer dan in 2013, toen de ingezetenen van dit in 2014 gevormde waterschap voor het laatst mochten stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Watergraaf Stefan Kuks van waterschap Vechtstromen maakte vanmiddag in Almelo de voorlopige uitslag van de verkiezingen bekend.

Vechtdal